SABO 45-220 gyepszellőztető

Ajánlott gyepterület, m²4000
Munkaszélesség, cm45
Fűgyűjtő nincs
Térfogat, liter-
TurboStar rendszernincs
Mulcskészletnincs
Motor
Típusbenzines OHC
Névleges teljesítmény, kW3,7
min-13300
Lökettérfogat, cm³190
Járószerkezet
Rendszerkézi tolós
Maximális sebesség, km/hkézi tolós
Nyírásmagasság szabályozás-
Szellőztető csillagkések száma19
Szabályozásközponti
Fokozatok száma -
Start/Stop típusaberántós
Tolókar
Állíthatónincs
Összecsukhatóvan
A kézre és karra ható vibráció értéke a tolókaronhW [m/s²] az EN 836/A4 szabványnak megfelelően mérve. A mérési pontatlanság megfelel az EN 12096 szabványnak6,5
Kaszaházalumínium
Kerekek
Átmérő, első/hátsó, mm200/200
Csapágyazásgolyós
Súly, kg44,5
Garantált zajerősségszint LwA [dB(A)] a 2000/14/EK szerint mérve98
Zajnyomásszint a kezelői állásnál LpA [dB(A)] az EN 836/A4 szabvány szerint mérve / A mérési pontatlanság mértéke megfelel az ISO 4871 szabványnak82

Akciós ár:
395 000,-Ft + ÁFA
(501 650,-Ft)

További információk

A rendszeres gyepszellőztetés elengedhetetlen fontosságú. Az egészséges pázsit kialakítása és fenntartása gondos ápolást igényel. Ebbe beletartozik a rendszeres gyepszellőztetés is: az elhalt fűszálak és a moha által képzett réteg eltávolítása, hogy a szükséges tápanyagok bejuthassanak a talajba. A hosszú élettartamra tervezett gyepszellőztető gépeinkkel (erőteljes benzinmotor, robusztus alumínium ház és tartós acél csillagkések) a pázsitja újra erőre kap,dúsabb és egészségesebb lesz.

Professzionális felhasználásra tervezett, 45 cm munkaszélességű, benzinmotoros gyepszellőztető acél betéttel megerősített robusztus alumínium házzal és 19 db szellőztető csillagkéssel. Ideális akár 4000 m² nagyságú területek rendszeres karbantartására.

Mi az a gyepfilcréteg?

A fűszálak között sokszor felhalmozódik a fű- és növénynyesedék. Egy idő után a gyep felülete betömődik ezzel a hulladékkal és a talajfelszín elzáródik. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a víz, a levegő és a tápanyagok már nem képesek eljutni a fű gyökérzetéig. Ennek következtében a fű lassabban nő, és kinézetre sem egészséges. Az első szellőztetés előtt várja meg, amíg a gyep legalább három éves lesz. Az elhalt filcréteg eltávolításának ideális időpontja a késő tavasz vagy a kora ősz. Szellőztetés előtt mindig nyírja a füvet a lehető legrövidebbre. A 4 cm-es átlagos gyepmagasság az ideális. Lehetőség szerint akkor szellőztessen, miután a fű alaposan kiszáradt, így megelőzheti a gép károsodását, és a szellőztető barázdák is nyitva maradnak.