2021-től a KITE Zrt. a SABO parkápolási gépek kizárólagos magyarországi viszonteladója.

sabo logo

1932-ben a világgazdasági válságot követően Heinrich SAnner és Walter BOrn (a SABO név, az alapítók vezeték neveinek kezdőbetűiből ered) megalapították a „SABO ásványolaj termékek és technikai újdonságok központi forgalmazója” nevű céget. A II. világháborút követően a megnövekedett piaci igényekre reagálva elkezdték a kertészeti gépek gyártását.

1954-ben kifejlesztették a SABO cég első benzinmotoros fűnyíróját. Heinrich Sanner mindig a legmagasabb minőség elkötelezett híve volt, ezért - és természetesen az emelkedő német gazdasági színvonalnak is köszönhetően – a SABO termékek hamar népszerűvé váltak a kerttulajdonosok és a professzionális felhasználók körében egyaránt.

1965- ben az alumínium kaszaházak bevezetésével új szintre emelték a hosszú élettartamú fűnyírók fogalmát, majd 1978-ban bevezették a ma is népszerű TurboStar rendszert.

Az 1990-es évek elején a SABO kiemelkedő minősége és a német piacon alkalmazott stratégiája meggyőzte a John Deere vezetőit, így a SABO 1991-ben a John Deere leányvállalata lett.

2007-ben bevezették az "AntiVibrationSystem" -t, mely a tolókaros gépek esetén jelentős mértékben csökkenti a karra ható rezonanciát és annak hatásait. 2017-ben akkumulátoros (vezeték nélküli) fűnyíró sorozattal bővítették a professzionális- és lakossági felhasználásra szánt termékportfóliót. 2020-ban a John Deere eladta a SABO-t a müncheni székhelyű Mutares befektetési csoportnak.

Az 1932-es alapítás óta sok minden változott a SABO-nál, mára széleskörű választékot kínál a lakossági és professzionális felhasználásra szánt prémium kategóriás fűnyírók, gyepszellőztetők és akkumulátoros kerti eszközök piacán. Egy dolog azonban soha nem változott, a SABO folyamatos elkötelezettsége, hogy olyan termékeket kínáljon, melyek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek.