John Deere Z997R helyben forduló fűnyíró

Hossz, teljes, mm2440
Szélesség, mm1880/2184
Magasság a borulásvédő szerkezettel, mm2160
Tömeg (folyadékokkal), kg805/835
Típus4,6 mm-es PRO (egy darabból préselt acél, erősítő betétekkel)
Nyírásszélesség, cm (coll)152,4 (60) /182,9 (72)
Nyírásmagasság, mm (coll)38-127 (1,5-5,0)
Kések száma3
Típushidraulikus kuplung
Járószerkezetbelső nedvestárcsás kuplung
Szivattyúegyesített kettős szivattyú
Tartálytérfogat12,1 liter
Max. sebesség km/h (mph), előremenetben18,5 (11,5)
Max. sebesség km/h (mph), hátramenetben8,1 (5)
Típusdiesel
Névleges teljesítmény, kW (LE)27,5 (37,4)
Hengerek száma3
Hűtőrendszervízhűtés
Légszűrőszáraz, cserélhető
Az üzemanyagtartály térfogata, liter45,4

További információk

A Z997R helyben forduló fűnyíró rendkívül jól manőverezhető. Az erős motor, a nagy kapacitású kaszaház és a kiemelkedően jó gyártásminőség pedig hosszú évekre garantálja a termelékeny használatot. A munkát legalább 20%-kal gyorsabban elvégzi, mint egy frontkaszás kivitel, minden egyes használatával pénzt takarítva meg. Annak ellenére, hogy az ülés széles és hosszú, magas háttámlával és állítható kartámaszokkal rendelkezik, mégis akadálytalan a rálátás a jobb oldali konzol valamennyi kezelőszervére.

Ideális választás települések, önkormányzatok, professzionális gyepápolási szakemberek és felhasználók részére, ahol fontos a megbízhatóság és a precíz, gyors, költséghatékony munkavégzés.

Megbízható, hosszú élettartamú, nagy teljesítményű motor

A háromhengeres, közvetlen üzemanyag- befecskendezésű, vízhűtéses dízelmotor nagy nyomatékkal, ugyanakkor alacsony üzemanyag-fogyasztással és alacsony zajszinttel rendelkezik. Kiváló teljesítményt biztosít az egész napos munkavégzéshez. A motor hideg időben is könnyen indul. Levegőszűrő rendszere 2-féle szűrővel (egy belső biztonsági szűrővel, és egy külső előszűrővel - ez a szűrő a szennyeződések 90-95 %-át eltávolítja, mielőtt azok elérnék a papírbetétes szűrőt) rendelkezik, mely hatékonyan segíti a folyamatos munkavégzést és növeli a motor élettartamát. Az akkumulátor folyamatos utántöltéséről nagy teljesítményű (75A) generátor gondoskodik. A 45,4 literes üzemanyagtartály lehetővé teszi az egész napos munkavégzést. A motor legfontosabb alkatrészei és a szűrők könnyen hozzáférhetők.

Az opcionálisan választható különböző méretű kaszaházak nagy kapacitást, kiváló nyírásminőséget és kiemelkedő költséghatékonyságot biztosítanak

A Z997R fűnyírótraktorhoz opcionálisan 3 különböző típusú, professzionális felhasználásra készült kaszaház választható. Mindhárom típusú, merevítőbordákkal is megerősített, speciálisan kialakított kaszaház 4,6 mm vastag, préselt acéllemezből készült. Az orsók, csapágyak és vágókések nagy igénybevételre, hosszú élettartamra lettek kifejlesztve. Nincsenek élek és sarkok, ahol a nyesedék lerakódhat. A mély kialakítás és a nagy ürítőnyílás lehetővé teszi, hogy nagyobb sebességnél vagy nehezebb körülmények között (mint pl: vastag, enyhén nedves vagy sűrű fű vágása esetén) is megmaradjon a kiváló vágási minőség és kapacitás. A kaszaház az egyszerű és gyors tisztítás érdekében mosó csatlakozóval is rendelkezik.

Ergonomikus kialakítás

A kartámaszokkal és kiegészítő felfüggesztéssel rendelkező ComfortGlide ülés teljes mértékben szabályozható a mindennapi kényelem és a termelékenység érdekében. A vezérlőkarokat gyorsan és egyszerűen beállíthatjuk a számunkra legideálisabb pozícióba. A rezgéscsillapítással rendelkező vezérlőkarok integrált elektronikus vezérlőelemeket is tartalmaznak. A színkódolt kezelőszervek és a funkcionális tárolók könnyen elérhető helyen az ülés mellett találhatóak. A kaszaház emelése és süllyesztése, valamint a késhajtás kikapcsolása gombnyomásra történik. A lábtartó (amennyiben szükséges) könnyen felhajtható a kaszaház karbantartása és tisztítása érdekében. A napi karbantartáshoz szükséges pontok könnyen hozzáférhetőek, ezért több idő jut a kaszálásra.

Defektmentes kerekek

A Z997R fűnyírótraktor opcionálisan rendelhető a MICHELIN ® X ® TWEEL ® TURF defektmentes gumiabroncsokkal is, melyek ellenállóak az éles tárgyakkal szemben. Könnyedén átmennek a hegyes vagy éles akadályok felett. Élettartamuk 3-szor hosszabb, mint a hagyományos, levegővel töltött gumiabroncsok élettartama. Nincs költséges állásidő a kerékcsere vagy az abroncsjavítás miatt. Sokkal jobban elnyeli az ütéseket, mint a hagyományos, levegővel töltött gumiabroncskerekek. A szélesebb futófelület javítja a jármű tapadását és csökkenti a talaj terhelését.